Robogó tuning tippek és trükkök

A röpsúly kuplung

2018.03.09 12:55

Robogó kuplung

Működése, felépítése, feladata, behangolása a robogókon.

A kuplungharang a végáttétellel és ezen keresztül a kerékkel van fix kapcsolatban, növekvő motorfordulatszámnál elindulnak a kuplung pofák a centrifugális erőnek köszönhetően, mindaddig amíg fel nem fekszenek a kuplungharang belsején, és így megteremtik a kapcsolatot a főtengely és a hátsókerék között.

Ezt a folyamatot leszedett variátor dekninél és járó motornál tökéletesen meg lehet figyelni. A kuplungpofák tömege meghatározó szerepet játszik a kapcsolási fordulatszám tartományban, minél nehezebbek, annál alacsonyabb a kapcsolási fordulatszám.
 

A robogókban a kontrasztrugók erősségével tudjuk a kuplungot habgolni

Másrészt a kuplung rugók erőssége, és/vagy előfeszítettsége játszik még nagy szerepet, minél erősebb rugót szerelünk be, annál nagyobb lesz a kapcsolási fordulatszám, amit az előfeszítés változtatásával még feljebb vagy lejjebb tudunk vinni.

Léteznek fokozatos, és fokozatmentes előfeszítés-állítású tuning kuplungok, melyhez általában 3-4 különböző erősségű kisrugót gyártanak, szóval, a kínálat valóban bőséges.

Tuningolt motornál miért van szükség magasabb fordulaton való kapcsolásra? Ha sportkipufogót használunk, a hasznos teljesítmény fordulatszáma feljebb tolódik, ezt általában az alsó fordulatokon jelentkező teljesítmény csökkenés követi. (Viszont ez a csúcsteljesítmény jelentős növekedése miatt elég kis veszteség, és ki is iktatható.)

Egy gyári motornak például 4300 ford/perc körül kapcsol a kuplungja. A legnagyobb teljesítményt (4,5Le) 7000 ford/perc-nél éri el. A motor tartja a 4,0-4,5 Le-t egy széles tartományban (5000-8000 ford/perc).

A sport kipufogóval felszerelt, vagy tuningolt motor a 8-9 Le-s csúcsteljesítménye egy lényegesen keskenyebb fordulatszám tartományon jelentkezik (8000-9500 ford/perc), ami dupla olyan magas mint a gyári motoron.
 

Stage 6 verseny kuplung

A csúcsteljesítményhez tartozó fordulatszám eltolódott felfelé 7000 ford/perc-ről 9000-re, viszont 5000 ford/perc-ig kb. 1Le-vel gyengébb a motor, mint tuningolás előtt. Azért, hogy ezt a csökkent teljesítményt kiküszöböljük, egyszerűen 7000 fordulatnál kapcsolóra állítjuk a kuplungot, a fentebb említettek segítségével (keményebb rugók, könnyebb pofák, vagy a rugó-előfeszítés növelésével) áthidaljuk az alacsony fordulatszám tartományt.

Ezek után már mindenki számára érthető, hogy miért jó befektetés egy állítható versenykuplung.

Alapjában egy ilyen alkatrész nem növeli a teljesítményt, de az a feladata hogy a motor erejét optimálisan használjuk ki, ezzel a robogó gyorsulását javítva.

A kuplung működése nem elválasztható a variátortól.

A kuplung és a varió összhangjáról itt olvashatsz.